KATIFORIS CONSTRUCTIONS

  Ξηρά Δόμηση


  Our services

  Katiforis Constructions


  Με τον όρο ξηρά δόμηση ονομάζουμε την κατασκευή κτιρίων χωρίς την χρήση των παραδοσιακών υλικών (σκυρόδεμα, τούβλα, τσιμέντο, άμμο, ασβέστη κ.α.), αλλά με την βοήθεια τυποποιημένων προϊόντων νέας τεχνολογίας.

   

  Τέτοια τυποποιημένα προϊόντα κατά κύριο λόγο είναι οι πλάκες τσιμέντου, γύψου ή ορυκτών ινών. Οι πλάκες αυτές τοποθετούνται πάνω σε προκατασκευασμένο μεταλλικό σκελετό με την βοήθεια συστημάτων στήριξης και δίνουν μετά το σχετικό φινίρισμα λεία επιφάνεια έτοιμη για βάψιμο, επικόλληση ταπετσαρίας ή τοποθέτηση πλακιδίων.

   

  Η ξηρά δόμηση αποτελεί μια σύγχρονη τεχνολογία στο πεδίο των κατασκευών, η οποία σταδιακά αντικαθιστά τη δόμηση με βαριά διαχωριστικά και οροφές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα και τα συστήματα ξηράς δόμησης βρίσκουν εφαρμογές σε κατασκευές με αυξημένες απαιτήσεις ως προς το σχεδιασμό, τις φυσικές ιδιότητες των κτηρίων και την αισθητική καθώς και σε εφαρμογές όπως π.χ. μη φέροντα διαχωριστικά, επενδύσεις, οροφές, δάπεδα, προσόψεις κλπ.
  Εξωτερικές τοιχοποίες

  Η Knauf Guardex είναι εξαιρετικής αντοχής στην υγρασία και το νερό, πυράντοχη, κατηγορίας ακαυστότητας Α1, χαμηλού βάρους και φιλική προς το περιβάλλον. Χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο υαλοΰφασμα σελουλόζης και στη σύνθεση του πυρήνα της, έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία, τη μούχλα καθώς και ελάχιστες συστολοδιαστολές στις θερμοκρασιακές αυξομειώσεις, με αποτέλεσμα την άριστη συμπεριφορά της σε όλες τις συνθήκες. Μπορούν να παραμείνουν εκτεθειμένες έως και 12 μήνες, ανάλογα με τη σφράγιση των αρμών, με σκοπό την ολοκλήρωση των εσωτερικών εργασιών στο κτήριο, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

  Οι σανίδες Knauf Guardex τοποθετούνται από την εξωτερική πλευρά σε συστήματα εξωτερικών τοιχοποιιών ή εξωτερικών επενδύσεων τα οποία επικαλύπτονται με το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Knauf Thermoprosopsis και συστήματα εξωτερικών τοιχοποιιών τα οποία επενδύονται με συστήματα αεριζόμενων διακοσμητικών όψεων.

  Εσωτερικές τοιχοποιίες - Οροφές

  Πετάσματα οροφής και ανηρτημένος μεταλλικός σκελετός σε μία ή δύο στάθμες, μία η περισσότερες επάλληλες στρώσεις γυψοσανίδων, σχεδιασμός σκελετού μεγάλου ανοίγματος, οροφές με πετάσματα στερεωμένα σε αμφιέρειστο μεταλλικό σκελετό όπου η έδραση γίνεται στους περιμετρικούς τοίχους και όχι στην κύρια οροφή. 

  Στην περίπτωση των συστημάτων οροφής σε μεταλλικό σκελετό, οι γυψοσανίδες τοποθετούνται κατά κανόνα σε γωνία 90º ως προς τα μεταλλικά προφίλ, καθότι η δυσκαμψία τους είναι μεγαλύτερη στη διαμήκη διεύθυνση. Οι γυψοσανίδες στερεώνονται στο σκελετό με βίδες ξηράς δόμησης και αρμολογούνται με κατάλληλα υλικά πλήρωσης. Το πάχος και οι στρώσεις των γυψοσανίδων καθορίζονται από τις απαιτήσεις του σχεδιασμού. 

  Στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν απαιτήσεις πυροπροστασίας, ηχομόνωσης ή θερμομόνωσης, είναι δυνατόν να τοποθετείται στρώση μόνωσης πάνω από την οροφή

  Έτοιμοι σοβάδες

  Η πρώτη ύλη των ετοίμων σοβάδων Knauf προέρχεται από πέτρωμα ορυκτού γύψου υψηλής καθαρότητας, μαρμαρόσκονη επιλεγμένης κοκκομετρίας και κατάλληλα διογκωμένο περλίτη. Οι έτοιμοι σοβάδες Knauf, χάρη στην υψηλή τεχνολογία τους και στα πλεονεκτηματά τους, ανατρέπουν τους συμβατικούς τρόπους σοβατίσματος, προσφεροντάς σας, όχι μόνο μεγαλύτερη ταχύτητα εφαρμογής, αλλά και περισσότερη οικονομία, ευχάριστο περιβάλλον διαμονής και εργασίας, θερμομόνωση και πυροπροστασία.

  Θερμοπροσόψεις

  Κατά την εφαρμογή του συστήματος δόμησης Knauf THERMOPROSOPSIS επικολλώνται θερμομονωτικές πλάκες ειδικών προδιαγραφών, εξωτερικά στις όψεις των κτιρίων. Στην συνέχεια διαμορφώνονται επάνω τους τα επιθυμητά διακοσμητικά αρχιτεκτονικά στοιχεία (σκοτίες, κορνίζες κτλ) και τέλος εφαρμόζονται υψηλής ποιότητας επιχρίσματα ενισχυμένα με κατάλληλο υαλόπλεγμα. Τα τελικά επιχρίσματα είναι έγχρωμα ή λευκά και υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή ανάμεσα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τεχνοτροπίες.

  Top

  Green Housing

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaquetore.

  View More

  Green Housing

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaquetore.

  View More


  Katiforis Constructions